Fa gairebé dos anys, quan Ada Colau va arribar a l'alcaldia de Barcelona, la candidatura pels Jocs Olímpics d'Hivern Barcelona Pirineus va quedar en un calaix perquè el nou govern municipal va veure amb escepticisme la feina iniciada per l'exalcalde Jordi Heureu. Tot i que al març d'aquest any, l'ajuntament de Barcelona va descartar definitivament la candidatura pels jocs del 2026, va deixar una porta oberta per acollir els del 2030. Doncs bé, divendres va tenir lloc al Palau de la Generalitat la primera reunió de la Taula de Treball per reimpulsar el projecte olímpic, que a partir d'ara estarà liderat per la Generalitat, coordinat per la regidora del PdeCAT, Maite Fandos, i comissionat per David Escudé, representant del govern municipal de Barcelona. Amb aquesta reestructuració del projecte olímpic, es reprenen els treballs per estudiar la possibilitat de presentar una candidatura al Comitè Olímpic Internacional.

En aquesta primera reunió de treball hi van assistir diversos representants polítics del Pirineu, de les diputacions, de l'ajuntament de Barcelona, membres de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern i d'estacions d'esquí. Des de les comarques pirinenques segueixen apostant per acollir un esdeveniment esportiu d'aquesta magnitud al territori.

Els representants reunits van veure indispensable potenciar les accions i sinergies entre Barcelona i el Pirineu i crear noves iniciatives que es tradueixin en beneficis socials, econòmics i ambientals per ambdues parts. S'obre un nou escenari, doncs, per totes les institucions implicades: Generalitat, Ajuntaments de Barcelona i el Pirineu i agents del sector.

Parlen al vídeo: RAMON MOLINER, PRESIDENT CONSELL COMARCAL CERDANYA

El Pirineu avui