La Plataforma Unitària contra l'Autopista Elèctrica en el Pallars s'ha reunit aquest dissabte per posar en comú la situació del projecte de recreixement de la línia elèctrica de Foradada a la Pobla de Segur de Red Eléctrica Española. En la junta s'ha tractat la resolució que va aparèixer pública, el passat 7 d'abril, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya on es transmetia l'acord de declaració d'impacte ambiental (DIA) del Projecte d'augment de capacitat de transport de la línia elèctrica aèria de Foradada – La Pobla de Segur.

Segons afirma la Plataforma, el projecte mostra que part del traçat del corredor passa a molt pocs metres d'alguns nuclis dels termes municipis de Conca de Dalt, Tremp i la Pobla de Segur. Les afeccions a la salut que causarà als habitants de les poblacions afectades, fa que Red Eléctrica no s'aculli a la legislació vigent que podria obligar-la a desmantellar la línia.

La Plataforma creu que cal aportar informació detallada de tots els nuclis situats a un radi de 100 metres de la línia per justificar si compleix la distància mínima de seguretat.

Aquest dimecres diferents integrants de La Plataforma Unitària contra l'Autopista Elèctrica s'han desplaçat fins als ajuntaments afectats i el Consell Comarcal del Pallars Jussà per facilitar la petició perquè les corresponents administracions es posicionin respecte a l'aprovació de la DIA.

El Pirineu avui