L'ajuntament de la Seu d'Urgell ha aprovat una moció que té l'objectiu de promoure la reducció de la tributació de l'IVA en els serveis funeraris. La moció, impulsada pel Partit Demòcrata a escala nacional, es va debatre a iniciativa del grup municipal de la formació a La Seu i busca que els serveis funeraris passin a tributar un 10% i no el 21% actual.
La moció té l'objectiu d'aconseguir que el Govern espanyol adopti els criteris impositius que contempla la normativa europea.
La normativa contempla l'aplicació de tipus impositius reduïts en els serveis realitzats per funeràries i els serveis de crematori, juntament amb el subministrament de béns relacionats amb aquesta activitat.

Vives va exposar l'aplicació dels termes previstos a la directiva europea en països com Bèlgica i Grècia, on apliquen tipus d'IVA reduït, o el cas de Luxemburg, on la pressió impositiva és mínima o bé, inexistent, com a Dinamarca, Irlanda, Itàlia, Holanda, Portugal, Suècia o el Regne Unit.
La moció estableix el trasllat immediat de l'acord al Govern espanyol.

Parlen al vídeo: ANNA VIVES, TINENT D'ALCALDE ATENCIÓ A LES PERSONES

El Pirineu avui