L'ajuntament de La Guingueta d'Ix (Alta Cerdanya) vol donar un nou impuls al comerç del municipi. És per això que està portant a terme la reforma integral de l'avinguda Porta de França, el seu principal eix comercial. Des de l'ajuntament han explicat que es tracta d'una actuació prioritària que fa temps que demanaven els botiguers.

Abans d'actuar-hi calia que la via, que és la porta d'accés a França, fos competència municipal, ja que fins al setembre del 2015, era de titularitat estatal. Un cop cedida, l'ajuntament va redactar el projecte de reforma del carrer, que presentava un ferm irregular i era poc segur per als vehicles i vianants.

Els treballs consisteixen en fer unes voreres més amples i reduir l'espai per al trànsit de vehicles. També es renovarà la xarxa d'aigua, clavegueram i il·luminació.

La remodelació del vial arribarà fins al Pont Internacional, que marca el començament de l'estat espanyol i del terme municipal de Puigcerdà.

Les obres tindran un cost de 800.000 euros, finançats principalment pel propi ajuntament i amb aportacions de diferents administracions franceses. Es preveu que els treballs finalitzin a finals de juny. Mentre durin les obres, l'accés per als vianants és obert i també estan oberts la quarantena d'establiments.

Parlen al vídeo: JEAN-JACQUES FORTUNY, ALCALDE DE LA GUINGUETA D'IX

El Pirineu avui