El Pallars Jussà i el Pallars Sobirà s'han unit per reclamar una millora al Port de Comiols. Les dues comarques han acordat millorar aquest accés per ser una de les entrades més importants del Pallars, ja que aquest connecta les comarques amb Barcelona.

Segons el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isús, l'objectiu del projecte és apropar Barcelona al Pallars. Isús afirma que amb un projecte ja redactat i un acord comú entre les comarques, és molt més senzill demanar una partida pressupostària a l'Administració.

El projecte està plantejat per millorar el temps amb comoditat, segons els càlculs el nou traç del port escurçaria 8 minuts el trajecte fins a Barcelona. El traçat de la via en l'ascensió del port es desdoblaria amb tres carrils, un exclusiu per a vehicles pesat permeten una conducció més confortable als turismes.

El nou projecte comptaria amb la construcció de 6 petits viaductes i 5 túnels curts.

Des dels consells no només es demana una dotació pressupostària al projecte, sinó compromís per part de l'administració per assegurar una continuïtat un cop iniciades les obres.

Des de l'Administració s'està estudiant altres projectes.

El projecte actual requereix una inversió de 110 milions d'euros, amb un termini d'obra de dos anys.

Parlen al vídeo: CARLES ISÚS, PRESIDENT CONSELL COMARCAL PALLARS SOBIRÀ - CONSTANTE ARANDA, PRESIDENT CONSELL COMARCAL PALLARS JUSSÀ

El Pirineu avui