Aquest diumenge l'Associació Gastronòmica La Xicoia ha celebrat la desena edició del sopar de la Xicoia d'Or on es reconeix la trajectòria professional, el producte de l'any, la promoció pallaresa i al gastrònom de l'any.

Els premiats d'aquesta edició han estat l'actor català Francesc Orella com a gastrònom de l'any, Josep Sucarrats, director de la revista Cuina, com a promoció de la cuina pallaresa, la Maria Julià Rey com a trajectòria professional i la Clara Ferrando, de la Formatgeria Casa Mateu, com a producte de l'any.

Segons afirma Ramon Aytés, president de l'associació, actes d'aquestes magnituds permeten reconèixer la feina ben feta i donar una espenta als productors i restauradors de la comarca per seguir endavant. Segons Ramon, l'associació ha de ser una eina de dinamització.

Amb la recuperació del sopar d'enguany, l'associació vol reactivar les activitats amb l'objectiu de recuperar i preservar la cuina tradicional pallaresa.

Parlen al vídeo: CLARA FERRANDO, FORMATGERIA CASA MATEU - JOSEP SUCARRATS, DIRECTOR REVISTA CUINA - RAMON AYTÉS, PRESIDENT ASSOCIACIÓ LA XICOIA

El Pirineu avui