Dins els actes de la seva festa major, aquest diumenge Bolvir ha inaugurat el nou edifici consistorial, situat a l'emblemàtica finca de Cal Fanxico, una masia del 1845 que ha estat completament reformada. L'acte ha comptat amb la presència de la delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, del director dels serveis territorials de Governació de Girona, Raül Morales, i del president del Consell Comarcal de Cerdanya Ramon Moliner, que han acompanyat l'equip de govern local, encapçalat pel seu alcalde, Bartomeu Baqué. Després dels parlaments i de tallar la cinta, els veïns han pogut visitar les dependències on a partir d'aquesta mateixa setmana s'hauran de dirigir si han de fer algun tràmit.

La finca va ser adquirida per uns 600.000 euros i la reforma ha tingut un cost d'uns 500.000 euros. Els treballs han servit per rehabilitar la façana de l'immoble i el seu interior, que compta amb una entrada, diferents despatxos, sala de reunions i una cuina. A més, també s'ha instal·lat un ascensor.

El proper pas que vol portar a terme l'ajuntament és rehabilitar els porxos annexos a l'immoble, que acolliran altres serveis com ara una biblioteca, un local social o l'arxiu municipal. D'aquesta manera, els principals equipaments quedaran agrupats en una mateixa zona.

A més, el projecte també compta amb la construcció de la plaça principal de Bolvir en un terreny de 2.000 m2, situat just davant de la finca.

Parlen al vídeo: BARTOMEU BAQUÉ, ALCALDE DE BOLVIR

El Pirineu avui