Un grup de veïns de la Vall Fosca s'han reunit aquest dijous a les dependències de l'Ajuntament de la Torre de Capdella per donar a conèixer les primeres resolucions de les reclamacions dels veïns que van autoliquidar el seu deute; la companyia elèctrica ha reconegut com a procedents les primeres reclamacions.

El primer cas a estar reconegut ha estat el d'una veïna de la Pobleta de Bellveí que la companyia li reclamava 4.339€ dels 166€ que finalment va autoliquidar.

El document és considerat pels veïns com una gran victòria i l'inici de les resolucions de les reclamacions.

Des de l'administració, la delegada Territorial del Govern de la Generalitat a l'Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, es va reunir el passat dimecres amb Montserrat Ribera, directora de l'Agència Catalana de Consum, l'Associació de Veïns Afectats pel Conveni Municipal de Subministrament Elèctric i l'Ajuntament de la Torre de Capdella per aclarir la situació i aportar la informació necessària perquè Consum valori les actuacions reals que s'haurien de dur a terme.

Consum ha considerat que algunes de les clàusules en els acords signats entre els veïns i la companyia “podrien ser abusives”.

Parlen al vídeo: JOSEP MONTANER, VEÍ DE LA VALL FOSCA

El Pirineu avui