Després de sis mesos de treballs, l'ajuntament de Fontanals de Cerdanya ja ha finalitzat la construcció de la nova sala de lectura del municipi, situada als antics habitatges que hi ha a tocar de l'edifici consistorial, al nucli del Vilar d'Urtx. Per donar a conèixer aquest nou equipament als veïns, l'equip de govern ha organitzat aquest diumenge una jornada de portes obertes.

La sala de lectura compta amb més de 3.000 llibres provinents de donacions, tant dels veïns com de la resta de biblioteques de la comarca.

L'equipament fa uns 60 metres quadrats i, a banda de sala de lectura per a infants i adults, també serà un lloc de trobada per a reunions, presentacions de llibres o activitats per als més petits. El projecte també ha previst una obertura a la paret sud de l’edifici que dóna accés a una zona enjardinada on s’hi col·locaran taules i cadires per poder llegir a la fresca.

L'horari d'obertura de la sala serà el mateix que el de l'ajuntament i, de moment, el personal responsable serà el propi del consistori.

El cost total de l’actuació es situa al voltant dels 100.000 euros, de moment finançats per l'ajuntament, que està a l'espera de rebre alguna subvenció.

Parlen al vídeo: MIQUEL ADAM, REGIDOR CULTURA AJUNTAMENT FONTANALS CERDANYA

El Pirineu avui