Prop del 30% dels usuaris de l'Hospital de Cerdanya són nord-catalans, segons recull la memòria d'activitat del 2016. Des que es va posar en funcionament al setembre del 2014, un dels principals objectius de l'hospital és aconseguir, en 5 anys, un 40% de pacients de la banda francesa. Des de la direcció del centre valoren positivament el fet d'haver assolit aquest 30% de freqüentació de públic de la Catalunya Nord en el segon exercici de ple funcionament tot i que seguiran treballant per consolidar i fer créixer aquesta xifra.

El 31,2% de les proves de radiologia i el 30,9% dels naixements són pacients nord-catalans. El següent servei amb més percentatge d’usuaris del nord és el d’hospitalització (18,6% de les altes), seguit d’urgències (17,3% de les atencions).

El capítol de consultes externes és que el que actualment presenta un percentatge més desigual entre els pacients del nord i del sud. De les 38.700 consultes fetes durant el 2016, prop del 91% van ser a usuaris de la Baixa Cerdanya. En aquest sentit, l'equip directiu espera anar guanyant la confiança dels professionals francesos.

De fet, el creixement i consolidació són les claus que reflecteix la memòria d’activitat de l’hospital internacional dels Pirineus al 2016, en relació a l’any anterior. Durant 2016, 2.077 persones van ser ingressades, xifra que representa un 11,9 % més d’altes que el 2015. Creixements similars es van produir al servei d’urgències, que va atendre 26.829 persones (11,8% més que el 2015) i en el nombre de proves de diagnòstic per imatge que van arribar a les 30.896, es a dir un 11,5% més que l'any anterior. Pel que fa al nombre de naixements, al 2016 hi van haver 188 naixements, un 16% més que el 2015. En activitat quirúrgica, es van realitzar 1,287 intervencions, que suposen un creixement del 9%.

Els reptes que es marca el centre sanitari per als propers anys són molts. Un d'ells és seguir augmentant el nombre d'usuaris nord-catalans i convertir l'equipament en un referent de la medicina de l'esport i de muntanya.

Parlen al vídeo: FRANCESC BONET, DIRECTOR GENERAL HOSPITAL CERDANYA

El Pirineu avui