Des de l'administració s'ha iniciat la senyalització per alertar de la presència de gossos de protecció de ramats. L'acció està definida dins del pla de ramats que va donar a conèixer el Director General de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Ferran Miralles, als ramaders del territori on s'exposava totes les millores de protecció que des de l'administració es creu necessàries per minimitzar al màxim els atacs d'ós.

Els cartells estan situat en inicis d'itineraris o zones concorregudes per visitants per alertar de la figura del gos de protecció de ramats. En presència del pastor l'animal és mostra com un element més del ramat. Les senyals volen conscienciar als turistes que en cas que un ramat no estigui supervisat per un pastor, el gos estarà a la defensiva i al mínim indici d'amenaça atacarà.

Es recomana no interactuar amb el ramat i guardar distància.

Parlen al vídeo: FERRAN MIRALLES, DIRECTOR GENERAL POLÍTIQUES AMBIENTALS I MEDI NATURAL

El Pirineu avui