En els últims anys la demanda de les cases prefabricades de fusta eficients ha anat en augments. Cada cop més a Catalunya, concretament l'àrea metropolitana de Barcelona i al Pirineu català són les zones on la tendència a anat més ha l'alça i cada vegada més s'està demandant aquest tipus d'edificació.

La peculiaritat d'aquest tipus de construccions és l'aprofitament energètic que permet, ja que la fusta és un aïllant que menter la temperatura estable, reduint el consum de calefacció i aire acondicionat fins a un 80%.

Les fustes que s'acostuma a utilitzar per a aquest tipus de construccions són el pi roig, el pi negre i l'avet extret, majoritàriament del Pirineu català. La bona qualitat i tractament de la fusta creen construccions amb una durabilitat equivalen a la construcció tradicional.

Un sector demandat per un tipus de públic preocupat pel medi ambient, durant el 2017, s'espera augmentar un 30% la construcció de fusta eficient.

Parlen al vídeo: SERGI SEBASTIA, ADJUNT GERENT FUSTES SEBASTIA

El Pirineu avui