Aquest dimecres, al Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça, ha tingut lloc la primera reunió de treball transfronterer per recuperar el Camino de Santiago, de Saint Bertrand de Comminges a Roda d'Isábena.

L'objectiu del projecte és donar una un nou enfocament turístic a les comarques que formen part de la ruta, a més de mostrar el patrimoni cultural que es pot descobrir en recorre el camí. A partir de l'estiu es promocionarà l'itinerari per poder analitzar les primeres reaccions dels peregrins.

El projecte de recuperació contemplaria un itinerari de 150 km a peu i 170 km en bicicleta dividit en 8 etapes. A causa de la perillositat que suposaria la circulació de pelegrins per les carreteres, s'ha buscat altres opcions d'itinerari.

El bon estat dels camins minimitza la inversió que es destinaran en promocionar la nova ruta. Tot i això hi ha alguns punts conflictius de la ruta com el pas pel túnel de Vielha on es podria habilitar una parada de bus. Un altre punt conflictiu es troba en l'encreuament de les carreteres nacionals N230 i N260.

En ser un projecte transfronterer s'ha contemplat com a possible línia de finançament el programa de cooperació territorial transfronterer INTERREG a través dels fons europeus FEDER.

Parlen al vídeo: CARLOS BARRERA, SÍNDIC VAL D'ARAN - JOSEP LLUÍS FARRERO, PRESIDENT CONSELL COMARCAL ALTA RIBAGORÇA

El Pirineu avui