Durant dos dies la Vall Fosca acull el IV Simposi Internacional sobre la Història de l'Electrificació. El congrés es divideix en tres localitzacions Barcelona, la Central de Capdella i Tremp.

Segons el Gerent de l'Associació Pirineus.WATT, Xavier Tarraubella, rebre un congrés d'aquestes magnituds fa recordar a la vall la importància històrica que ha tingut en l'electrificació d'aquest país.

El simposi tracta els grans conglomerats empresarials que van actuar a Europa i Amèrica, així com les petites empreses que van ser decisives per l'electrificació, tant en la generació, la transmissió o la distribució de la electricitat. També es fa una anàlisis de tots els canvis socioculturals que va desencadenar l'electrificació.

Aquest dimecres i dijous es durà a terme a Tremp la quarta i quinta sessió del simposi amb la posterior visita als embassaments de Terradets i Camarasa.

Parlen al vídeo: XAVIER TARRAUBELLA, GERENT ASSOCIACIÓ PIRINEUS.WATT - JOSEP MARIA DALMAU, ALCALDE DE LA TORRE DE CAPDELLA - ORACIÓ CAPEL, UNIVERSITAT BARCELONA

El Pirineu avui