Aquest cap de setmana el Pallars Jussà ha celebrat el Geolodía unes jornades de divulgació per apropar la geologia i la professió i funció del Geòleg a la població.

Al 2005 a la província de Terol es va iniciar aquest tipus de jornada i, a partir del 2011, es va convertir en un esdeveniment d'àmbit nacional que se celebra simultàniament a tot l'estat.

Des del Projecte Geoparc Conca de Tremp- Montsec s'ha organitzat la primera edició del Geolodía, l'activitat consisteix en una excursió de camp gratuïta, guiada per geòlegs i geòlogues.

Entre les parades que s'han realitzat, els visitants han observat un coll de dinosaure extret fa uns sis anys. El dinosaure en qüestió és va trobar pràcticament sense, una peculiaritat, tenint en compte que en la gran majoria de jaciments del Pirineu es troben restes fòssils d'ous, petjades i ossos.

El Geolodía ha estat una iniciativa recolzada per la Sociedad Geológica de España (SGE), la Asociación Española para la Enseñanza de las Ciencias de la Tierra (AEPECT) i el Instituto Geolófico y Minero de España (IGME).

Parlen al vídeo: NÚRIA VERDENY, TÈCNICA PROJECTE GEOPARC - ÀNGEL GALOBART, PALEONTÒLEG I DIRECTOR MUSEU ISONA

El Pirineu avui