La fiscalia i l'acusació particular han demanat al tribunal de la Secció Quarta de l'Audiència de Girona que prorrogui dos anys la presó preventiva al número 12 de la llista d’ERC a Puigcerdà, acusat d’abusar sexualment de dos menors de Llívia el maig del 2015. Segons el ministeri públic existeix un 'alt risc de fuga' ja que les penes a les quals s'enfronta són elevades i la petició podria voltar els 30 anys. L’acusació particular s’ha adherit a la sol·licitud que ha fet la fiscalia, mentre que la defensa ha demanat que se’l posi en llibertat al entendre que no existeix tal risc de fuga perquè el processat té arrelament familiar i poques capacitats econòmiques. De fet, l'octubre de 2016 ja es va prorrogar per primera vegada aquesta mesura cautelar.

Els fets es remunten dos anys enrere i es van conèixer durant la campanya electoral. Aleshores, l’acusat feia de professor particular a dos germans de 5 i 9 anys a Llívia. Un cop els pares van denunciar els fets, els Mossos van detenir l’home i es va decretar el seu ingrés immediat i sense fiança a la presó de Figueres. Per la seva banda ERC va apartar l’acusat, que aleshores tenia 27 anys i formava part de la llista municipal com a independent.

Està previst que en breu acabi la instrucció del cas i que es fixi data per al judici.

El Pirineu avui