Aquest dijous el Director General de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Ferran Miralles, s'ha reunit amb els ramaders de l'Alt Pirineu i Aran per a presentar el nou pla de ramaderia que des de l'administració s'ha ideat per donar resposta a les múltiples demandes que s'ha generat des del sector, envers els atacs d'ós.

Entre les especificacions del pla de ramaderia, les més destacades són: la creació de dos agrupaments més de bestiar per donar més cobertura territorial i assegurar una major protecció i vigilància les 24 h; s'augmenta el nombre de pastors en les zones conflictives, a més d'augmentar els dies de pastura; des de l'administració també dona la possibilitat de crear un agrupament de cabres, sempre que aquest superi els 400 caps. En les zones amb permanent presència de l'ós, els ramats de boví i equí gaudiran d'un protocol de vigilància.
Finalment, els ramaders obtén a una nova assegurança dels ramats protegits que cobrirà qualsevol pèrdua de bestiar, independentment de les causes de la mort.

Els ramaders de la zona es mostren positius davant el nou pla, ja que des de feia molts anys demanaven una major cobertura legal pel bestiar perdut.

En total, aquesta temporada s'estima que s'acullin entre 6.000 i 6.500 caps. La inversió prevista en infraestructures vinculades a la prevenció de danys que és duran a terme enguany ascendeixen a més d'un milió d'euros, un 81% més d'inversió que l'any passat.

Parlen al vídeo: FERRAN MIRALLES, DIRECTOR GENERAL POLÍTIQUES AMBIENTALS I MEDI NATURAL - ANDREU MOGA, RAMADER PALLARS SOBIRÀ

El Pirineu avui