En les últimes setmanes els bombers voluntàries del Parc de Pont de Suert han donat un ultimàtum a l'administració per donar una solució i fer forn a la situació insostenible que està vivint el Parc de Bombers.

Actualment, el Parc de Bombers Voluntaris de Pont de Suert només disposa de 15 bombers en llista i sols 7 en operatiu, aquesta falta de personal es reflecteix en moments puntuals del dia, el parc es queda a zero i no pot efectuar sortides.

Segons Marc Rosó, Sotscap del Parc de Bombers Voluntaris de Pont de Suert, la situació no és recent i des de fa anys es senten poc cuidats i amb falta de places.

Segons han informat els bombers, en el cas que no es trobi cap solució, el dia 30 de juny tancaran el parc i presentaran una renúncia col·lectiva.

El cos de bombers voluntaris de Pont de Suert estan preocupats per no poder donar resposta operativa en una comarca on passa l'N-230 i temporada alta es triplica la població, ja que en cas d'incidència el parc de bombers més proper es troba a una hora.

Segons ha informat el Director General de Bombers, Juli Gendrau, des de l'administració s'espera tenir al més aviat possible una resposta que solucioni de forma temporal o a curt termini la situació actual del parc, mentre es busca una solució definitiva.

Parlen al vídeo: MARC ROSÓ, SOTSCAP PARC BOMBERS VOLUNTARIS PONT DE SUERT

El Pirineu avui