Gràcies a la gran acceptació i repercussió que va ocasionar la primera edició de la trobada de bestiari “Pallars de Foc” organitzada com a activitats complementaria a la Fira de Primavera de Tremp. Des de l'Ajuntament s'ha apostat per celebrar una nova edició.

Enguany, la Pallars de Foc agruparà un total de 9 bèsties, una més que en l'edició passada. Des de la Colla de Diables Lo Peirot de Tremp, associació organitzadora de la trobada, s'ha apostat per convidar bèsties molt heterogènies per mostrar el gran ventall de figures zoomòrfiques que engloba el bestiari de foc.

Per complementar la trobada s'ha organitzat diferents activitats enfocades a la gent del poble per donar més dinamisme a la festivitat. Entre les activitats es durà a terme un Vermut diabòlic acompanyat de música en directe. També s'ha organitzat una xarrada sobre les figures representatives del Pallars a càrrec de l'historiador Pau Castell, entre elles s'explicarà: la troballa sobre la figura popular d'un drag que va haver-hi a Tremp sobre el segle XV i el concepte que representa la figura del Peirot.

Les diferents colles convidades podran gaudir d'un seguit de tastos de productes del Pallars.

Parlen al vídeo: LAURA TUNEU, COLLA DIABLES LO PEIROT TREMP

El Pirineu avui