L'Espai Ermengol ofereix conferències cada dimecres, a les 8 del vespre, i tallers infantils les tardes dels dies 6 i 20. S'hi tractarà temes com ara la inquisició, el mite d'Hèrcules, la cartografia de Montferrer i els fets de maig de 1937
El cicle de conferències 'Parlem d'Història', es du a terme des de l'any 2012 a l'Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d'Urgell, amb el propòsit de difondre la història local a través de les investigacions dels historiadors del territori amb l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell.

El cicle s’ha inaugurat aquest dimecres dia 3, a les 8, amb la conferència 'El Bisbat d'Urgell en els orígens del Tribunal de la Inquisició', a càrrec de Carles Gascón. La següent proposta serà aquest dissabte, 6 de maig amb l'activitat infantil 'Dibuixem la Seu per descobrir-la', a càrrec de Pilar Aláez.

El programa presenta una àmplia oferta durant tot el mes de maig, adreçada a tots els públics i que es compon de 4 conferències i una sortida guiada a més a més de dues activitats infantils titulades Parlem d'Història Xics.

Parlen al vídeo: CARLES GASCÓN, HISTORIADOR

El Pirineu avui