Des de l'Oficina de Turisme del Pallars Sobirà, conjuntament amb l'àrea de medi ambient del Consell Comarca, s'ha creat un compte al portal de senderisme de Wikiloc, per agrupar totes les rutes de la comarca. La iniciativa vol posar en coneixement i dinamitzar tota l'oferta de senderisme del territori.

Des del Consell es va escollir el porat Wikiloc per ser una web pública i permetre un ràpid accés a les diferents rutes. A més a més, és un portal de referència pel senderisme, ja que la gran majoria de rutes que es poden fer sols estan indicades a Wikiloc.

El compte creat ofereix més de 875 km de camins repartits en 119 rutes classificades en diferents nivells i públics. Entre les rutes es troben l'antiga xarxa de camins que connectava els petits pobles del Pallars Sobirà i les llagues travesses del Pirineu.

Per complementar les rutes s'ha indicat el patrimoni que és pot visitar en els diferents recorreguts.

Les rutes estan lligades amb la web de senders del Pallars Sobirà.
El projecte ha estat gestionat per un suport tècnic contractat dins del pla de Garantia Juvenil.

Parlen al vídeo: JOSEP LLUÍS PIQUÉ, TÈCNIC MEDIAMBIENTAL CONSELL COMARCAL PALLARS SOBIRÀ - JOSÉ MANUEL GÓMEZ, TÈCNIC GEÒGRAF CONSELL COMARCAL PALLARS SOBIRÀ

El Pirineu avui