L'ajuntament de Puigcerdà continua remodelant l'antic hospital, situat a la plaça Santa Maria. Després d'habilitar tres nous consultoris a la planta baixa, els usuaris han estrenat fa només uns dies la nova recepció, que ha canviat d'ubicació. L'objectiu del consistori és millorar l'atenció que reben els usuaris i minimitzar el temps d'espera.

A l'entrada, però, encara continuen els treballs. On abans hi havia la recepció, hi hauran nous despatxos. El cost de l'actuació, que forma part del projecte global de reestructuració de l'edifici, ha estat de 60.000 euros, 37.000 finançats per la diputació de Girona i la resta pel propi ajuntament i la Fundació Hospital de Puigcerdà.

El proper pas és traslladar la unitat de rehabilitació des de la Residència Sociosanitària a la tercera planta de l'edifici de l'antic hospital. Això permetrà guanyar més places a la residència, que actualment en té una quarantena de públiques. També es preveu situar al mateix edifici una llar residència per a discapacitats físics que gestionarà la fundació Adis i ampliar l’àrea privada Cerdanya Salut, ubicada a la segona planta.

Finalment, l'edifici també albergarà la seu de la policia local. Les obres en aquesta part van començar fa uns mesos però una modificació en el pressupost ha obligat a redactar de nou el projecte.

Recordem que l'espai que fins ara ocupava la policia local als baixos de l'ajuntament l'ocuparà l'oficina d'Atenció Ciutadana.
Entre els nous consultoris, les dependències de la policia local i la reestructuració de l’entrada, el cost de l’actuació a la planta baixa supera els 200.000 euros, la meitat dels quals els aportarà la diputació de Girona.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ

El Pirineu avui