Com a demanda del Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça, al llarg d'aquest curs escolar, els alumnes dels centres educatius de la comarca gaudeixen d'activitats didàctiques durant les hores de menjador.

La iniciativa és un projecte educatiu gestionat per Alesa, l'empresa que subministra els menús als menjadors. Des del consell, s'ha organitzat reunions informatives amb els pares i mares per donar a conèixer el projecte.

Les activitats plantejades pel projecte estan ideades per fomentar el respecte i l'educació mitjançant l'alimentació i el lleure. Les accions que es realitzen estan enfocades en apropar els infants a diferents cultures i nous aliments. Entre les activitats més destacades dels projectes hi ha el dia pirata, el menú hawaià, el menú quilometro zero o el dia del restaurant.

Des del consell s'espera poder seguir amb el projecte durant altres cursos, ja que és una forma de fer sortir als infants de la rutina i fomentar els bons hàbits alimentaris.

Parlen al vídeo: JOSEP LLUÍS FARRERO, PRESIDENT CONSELL COMARCAL ALTA RIBAGORÇA

El Pirineu avui