Aquest dimarts l'alcalde de Sarroca de Bellera, Josep Ramon Lloret, i el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda, s'han reunit per procedir a la signatura del conveni de cessió en comodat del fons documental del municipi de Sarroca de Bellera.

Amb aquest últim l'ingrés, ja són set els municipis que han dipositat el fons a l'arxiu comarcal. Des del consell i el departament s'ha potenciat l'ingrés dels diferents ajuntaments per garantir una conservació adient dels diferents documents. Des del consell es preveu, a dos anys vista, disposar de tots els fons municipals.

Gràcies a aquest tipus d'ingressos, l'arxiu pot identificar document de gran valor que sovint des dels mateixos ajuntaments no se'n té coneixement.

El fons municipal té un volum de 120 capses d'arxiu, equivalen a 12 metres lineals de documentació, de l'any 1875 fins al 2000.

La documentació ingressada procedeix dels antics municipis de la Batlliu de Sas, Benés, Manyanet i Sarroca de Bellera, entre els documents es troba actes municipals, correspondència, pressupostos, padrons, expedients de quintes, entre altres.

El procés de neteja, ordenació, classificació i descripció del fons l'ha realitzat un llicenciat en Història, contractat pel Consell Comarcal, dins del pla de Garantia Juvenil.

Parlen al vídeo: CONSTANTE ARANDA, PRESIDENT CONSELL COMARCAL PALLARS JUSSÀ - JOSEP RAMON LLORET, ALCALDE SARROCA DE BELLERA - FERNANDO LAZARO, DIRECTOR ARXIU COMARCAL PALLARS JUSSÀ

El Pirineu avui