La 21a Fira Ramadera de Primavera de Puigcerdà ha reunit aquest dissabte prop de 300 caps de bestiar al recinte firal del polígon industrial, segons xifres facilitades per l'Associació de Criadors de Cavalls de Cerdanya. Una trentena de ramaders de la vall han mostrat uns 150 exemplars d'equí i uns 150 de boví, a més d'una desena d'ovelles. La fira va néixer perquè els ramaders poguessin vendre el bestiar que no s'havia venut a la tardor tot i que actualment també és una trobada dels ramaders de la vall.

Els ramaders han detectat un interès creixent en el sector, el que ha fet augmentar lleugerament els preus.

Segons creu l'Associació de Criadors de Cavalls de Cerdanya, l'increment de la demanda és podria deure a la manca d'exemplars en alguns punts de l'estat espanyol i d'Europa i el possible creixement del consum de carn d'equí. De fet, per promoure el consum d'aquest tipus de carn, la Generalitat ha encarregat recentment un estudi per conèixer les seves propietats.

Com en passades edicions, la fira ha comptat amb el concurs de sobranys i sobranyes i de raça bruna.

Parlen al vídeo: PERE TOR, PRESIDENT ASSOCIACIÓ CRIADORS CAVALLS CERDANYA

El Pirineu avui