Germain Malé, fundador i director de la coral Les Camilleres de Sallagosa (Alta Cerdanya) ha estat escollit aquest diumenge Cerdà de l'Any 2016, el guardó que cada any convoca l'institut d'Estudis Ceretans. Malé, nascut a Perpinyà el 1937, fou l'impulsor d'aquesta coral de l'Alta Cerdanya fundada el 1970. La formació té un gran repertori de música tradicional catalana i, a més de tenir un paper destacat a la comarca, també ha viatjat en diferents poblacions de Catalunya i de la Catalunya nord. El guanyador s'ha mostrat molt content d'haver obtingut aquesta distinció.

La proclamació de la 31a edició del Cerdà de l'Any ha ha tingut lloc al Palau d'Esports i Congressos d'Alp. Els altres dos finalistes d'aquesta edició han estat l'Associació Universitària de Cerdanya (AUCer) i la Colla Gegantera i Grallera de Queixans. Aquests tres candidats han estat escollits per un jurat entre una trentena de propostes. Malé ha estat el finalista que ha aconseguit més suport, dels 2.400 vots registrats.

El guardó del Cerdà de l'Any premia a les persones o entitats de la comarca que s'han distingit en la seva tasca cultural, social o esportiva de manera desinteressada. Compta amb el suport del Consell Comarcal de Cerdanya i de la Comunitat de Comunes Pirineus Cerdanya, a més de diversos ajuntaments i l'entitat Amics de Cerdanya.

Parlen al vídeo: GERMAIN MALÉ, CERDÀ DE L'ANY 2016

El Pirineu avui