El projecte El Cinquè Llac ha rebut el Premi Alimara a la Promoció d'un Turisme Sostenible per contribuir a la preservació del medi ambient mentre és dona a conèixer la sostenibilitat a través del turisme. La campanya “QUINQUÉ LLAC: ruta en cinc etapes pel Pirineu insòlit. Senderisme responsable i sostenible organitzat pels amfitrions locals ha estat qualificat d'excel·lent en tots els sentits, essent un producte turístic que combina valors ambientals com el senderisme i la valorització cultural, a més de contribuir en la recuperació de camins.

El projecte El Cinquè Llac naix de la premissa de dinamitzar la comarca econòmica i territorialment. Els visitants que realitzen la travessa són conscients de la repercussió que fan a la zona, ja que el projecte dinamitza l'economia local. Tots els productes que es donen dins la ruta són km 0, la gran majoria d'aquests són ecològics. El projecte destina un 10% del pressupost en la construcció de parets de pedra seca.

Cada any una mitjana de 150 excursionistes realitzen la ruta, amb el que portem d'any ja s'han comptabilitzat 80 reserves.

Parlen al vídeo: MIREIA FONT, PROPIETÀRIA CASA LEONARDO

El Pirineu avui