Dins del marc del projecte Interreg POCTEFA GREEN, de gestió i posada en marxa els espais naturals protegits del Pirineu. Reuneix, per primera vegada, els diferents parcs naturals del Pirineu per treballar de forma coordinada amb l'objectiu de desenvolupar accions comunes que valorin el coneixement i la conservació de la biodiversitat i el paisatge. El projecte comptarà amb tres grans línies de treball: boscos, ambients humits i espais oberts.

Durant aquest dimecres i aquest dijous, a les instal·lacions de MónNatura Pirineus, a Son (Pallars Sobirà) s'està duent a terme el primer seminari “Valorització dels productes locals en favor de la conservació dels espaus naturals oberts” dins la línia de treball dels espais oberts.

Durant dos dies, tècnics i productors dels diferents parcs intercanviaran les seves experiències per començar a treballar en estratègies conjuntes entre els diferents socis per tal de millorar la valorització dels productes locals.

Durant els tres anys que dura el projecte, es té plantejat dissenyar visites i intercanvis entre productors d'ambdues bandes del Pirineu, per fomentar la promoció dels productes, a més d'afavorir la participació en fires transfrontereres.

Des del Parc Natural de l'Alt Pirineus s'ha dut a terme altres campanyes per dinamitzar la ramaderia de la zona mitjançant cartells informatius sobre els beneficis que comporta per un ecosistema els diferents ramats del parc.

Parlen al vídeo: MARC GARRIGA, DIRECTOR PARC NATURAL ALT PIRINEU

El Pirineu avui