La formatgeria Vall de Meranges ha rebut aquesta setmana un nou reconeixement, aquesta vegada a nivell estatal. El mestre formatger Albert Pons amb el formatge Xai cabré, una mescla de llet de xai i cabra, ha quedat finalista en el concurs Gourmet Quesos, que cada any reuneix a Madrid els millors formatgers del sector. Pons rebrà el trofeu aquest dijous en el tancament del Saló Gourmet.

El Xai cabré és un formatge de pasta tova de pell rentada, que està fet amb la meitat de llet de xai i la meitat de llet de cabra. Això fa que tingui un gust molt intens. A la categoria de formatges de mescla en què ha obtingut el reconeixement el Xai cabré s'hi van presentar formatges de tot l'estat, entre els quals un jurat selecciona sis finalistes. Aquesta vegada han estat tres representants d'Andalusia, un de les Canàries, un de Castella i Lleó, a més del de Meranges.

Aquest premi se suma als altres reconeixements que ha rebut la formatgeria Vall de Meranges. L'any passat va rebre el prestigiós Cincho d'or del ministeri d'Agricultura espanyol i
i més recentment i a nivell del Pirineu, el primer premi a la Mostra de Formatges i Làctics frescs de Cerdanya i l'Alt Urgell, celebrat aquest mes a Alp.

El Pirineu avui