Des de fa temps, el govern francès, representants comarcals de l'Alta i la Baixa Cerdanya i l'ajuntament de Puigcerdà estudien la possibilitat de millora els accessos a l'Hospital de Cerdanya, situat al pla de Rigolisa, just a tocar la frontera francesa. Fa només uns dies, va tenir lloc una reunió de treball al mateix centre sanitari amb l'objectiu de trobar un accés més ràpid i còmode des del costat francès, concretament, des de la Vall de Querol, Ur, Font-Romeu i Angostrina, a través de la carretera N-20. Actualment, el trànsit entre aquest eix viari, el centre hospitalari i el nucli de Puigcerdà es canalitza a través de l’antic camí d’Ur, una via estreta on la circulació de vehicles i sobretot d'ambulàncies és costosa. L'opció que de moment sembla més viable és la construcció d'una rotonda, que hauria de fer-se'n càrrec el govern francès, i l'ampliació del camí d'Ur, que correspondria a l'ajuntament de Puigcerdà.

Aquesta rotonda evitaria que els vehicles de l'Alta Cerdanya hagin de passar pel nucli urbà de Puigcerdà per accedir a l'hospital. A més, cal tenir en compte que a l'hivern la situació es complica pels els accidents que es produeixen en les estacions d’esquí de la banda francesa, com ara Font-Romeu o Porté Pimorent.

A banda de construir una rotonda i ampliar l'antic camí dUr, també es va acordar reforçar la senyalització en aquest tram.

Per tirar endavant el projecte cal ara el vistiplau de la direcció interdepartamental de carreteres del sud-oest francès (DIRSO).

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ

El Pirineu avui