El departament d'Ensenyament ha donat llum verda a l'institut Pere Borrell de Puigcerdà per oferir el proper curs un nou cicle de grau mitjà, el de Cuina i Gastronomia. Aquest cicle se suma als altres tres que ja ofereix el centre, el de Cures Auxiliars d’Infermeria i Atenció a les Persones en situació de Dependència, el de Conducció d’Activitats Físico-Esportives en el Medi Natural i el cicle de Gestió Administrativa. La notícia ha estat molt ben rebuda al centre educatiu ja que el sector de la restauració i la gastronomia és un dels més importants de la comarca.

El cicle de Cuina i Gastronomia tindrà una durada de 2 anys i s'oferirà en modalitat Dual. Això vol dir que hi haurà una part teòrica que es farà a l'institut i una part pràctica remunerada que els alumnes faran a les empreses. De fet, ja hi ha un bon nombre de restaurants i hotels de la comarca que s'han interessat en rebre estudiants.

Per tal d'adequar les instal·lacions i tal com es va comprometre amb el departament d'Ensenyament perquè donés llum verda al cicle, l'ajuntament de Puigcerdà s'encarregarà de rehabilitar la cuina del centre educatiu, que des que es va establir l'horari intensiu no s'utilitza. Les obres tindran un cost d'uns 50.000 euros i haurien de començar en les properes setmanes.

Si el nou cicle funciona, es podria oferir també el cicle de grau mitjà de restauració – de 2 anys- els alumnes podrien acollir-se a la modalitat que permet fer els dos cicles formatius de grau mitjà amb 3 anys i no amb 4, ja que algunes assignatures son comunes.
El nou cicle ja ha despertat l'interès d'alguns alumnes i des de la direcció del centre confien en arribar a la quinzena d'inscrits.

Parlen al vídeo: MARI LUZ LOZANO, CAP ESTUDIS INS PERE BORRELL PUIGCERDÀ

El Pirineu avui