En els últims 3 anys, des del programa Alt Teu Gust, Aliments del Pallars s'ha anat dinamitzant el consum de la carn de corder amb el distintiu territorial Pallars, Terra de Corder.

Durant l'últim any s'ha potenciat, de forma més especifica, el consum de corder dins la restauració de la comarca. Al llarg de l'any el programa ha organitzat diferents tallers culinaris per als restauradors, amb l'objectiu de donar eines i idees per sortir de la rutina i fer un consum més habitual de la carn de corder, ja que és un tipus de carn que s'ha cuinat i servit sempre d'una determinada forma i trencar amb la rutina costa.

A escala nutricional la carn de corder és molt nutritiva, encara que s'ha desvaloritzat molt a causa de ser una carn amb greix, tot i que és un tipus de carnassa que permet enretirar amb molta facilitat el greix.

Les tendències de la Indústria càrnica s'esta centrant cada cop més amb la carn de corder, ja que organolèpticament és molt ben rebuda, sobretot la carn de corder criada en muntanya.

El Pallars, gràcies a les condicions amb les què es cria el xai, és una de les zones de Catalunya que produeix una de les carns de més bona qualitat, tant nutricionalment com organolèpticament.

Parlen al vídeo: MARIANO GONZALVO, CUINER LO PALLER DEL COC

El Pirineu avui