La candidatura conjunta de la Seu d'Urgell-Andorra la Vella ha estat oficialment l'escollida per albergar la nova edició dels Jocs Special Olympics que se celebraran l'any 2018. Així s'ha fet saber després de la reunió de treball mantinguda la tarda de divendres a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell per part de Special Olympics Catalunya i la Federació ACELL, com a principals entitats organitzadores dels Jocs Special Olympics, Special Olympics Andorra com a coorganitzadora i Special Olympics España com a col•laboradora.

La data d'aquest esdeveniment esportiu serà del 4 al 7 d'octubre de 2018. La competició esportiva es repartirà entre les dues ciutats seu dels Jocs, i s'estima l'arribada d'unes 2.500 persones, entre esportistes, familiars, voluntariat i la societat civil en general.

Els Jocs Special Olympics no són només esport, són també convivència, activitats socials, lleure i sobretot són essencials per aconseguir una major visibilitat de les persones amb discapacitat intel•lectual i tenir una major inclusió a la societat i una millor qualitat de vida del col•lectiu i de les seves famílies.

Aquesta serà la primera vegada que se celebren uns Jocs en terres de Pirineus. La Seu d'Urgell i Andorra La Vella prenen el relleu a les ciutats de Calella i Barcelona que van acollir els Jocs en el 2014. Els primers Jocs Special Olympics en territori català van ser l'any 1988 a Lleida

Parlen al vídeo: ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU D'URGELL - Marc Pons, cònsol menor d'Andorra la Vella - Marina Gómez, presidenta de la Federació ACELL

El Pirineu avui