Aquest divendres s'ha celebrat al Casal Cultural la 5a Revetlla de Sant Jordi que organitza el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya en diferents biblioteques de la regió.

Enguany, s'ha dut a terme una posada en escena de la coreografia El Cos Fugit de la ballarina Sonia Fernández, una adaptació dansada del llibre Pedra de Tartera. Segons la Sonia, Pedra de Tartera reflexa amb molta sensibilitat la duresa del món rural dels anys 30 i 40 i la forma en la que el ball era l'únic moment de llibertat.

Segons la Sonia, Pedra de Tartera és un cúmul de referències poètiques entre la dona, el seu cos i el seu territori. En llegir el llibre s'imagina una faldilla de pedres de la qual intenta escapar i ser lliure però que al mateix temps necessita, són dos mons paral·lels que alhora s'atrauen i és repelen.

L'acte va comptar amb la presència de l'autora del llibre Maria Barbal. La proposta de dansa forma part de la iniciativa Balla'm un llibre creada conjuntament el Servei de Biblioteques i l'Associació de Professionals de Dansa.

Parlen al vídeo: SONIA FERNÁNDEZ, COREÒGRAFA I BALLARINA

El Pirineu avui