Com ja és tradició, aquest diumenge de Sant Jordi la comarca s'ha omplert de llibres i roses. A Puigcerdà, desenes de veïns i visitants s’han apropat a les parades repartides entre la plaça Santa Maria i Herois i la plaça del Call, i no al passeig 10 d'Abril com de costum, ja que hi havia el mercat setmanal.

Els autors locals que formen part de l'Associació Llibre del Pirineu han tornat a ser els protagonistes de la jornada. I és que, any rere any, els llibres del Pirineu desperten més interès, ja siguin les guies de muntanya, les novel·les, les narracions curtes o els estudis.

Alguns dels títols locals que han tingut més èxit aquest Sant Jordi han estat 'La Cerdanya desapareguda', de Sandra Adam, 'Els frontals d'altars romànics de Cerdanya', d'Alfred Pérez Bastardas, o '1672 dites populars del parlar de Cerdanya', de Manel Figuera i Salvador Vigo.

A banda de les obres dels escriptors del Pirineu, els llibreters han mostrat publicacions per a tots els gustos i edats, com ara contes infantils, best sellers o receptaris de cuina.
Enguany la Biblioteca Comtat de Cerdanya ha decidit celebrar la diada d'una manera diferent i ha organitzat una jornada de portes obertes, un esmorzar popular i contacontes per als més petits. També, i com cada any, ha donat a conèixer les darreres adquisicions i dissabte la biblioteca ha acollit la presentació dels llibres de Joan Obiols de l'Alta i la Baixa Cerdanya.

La diada ha comptat amb la participació de diferents entitats de la comarca, com Càritas, L’Àliga, Progat o l'Associació Contra el Rabdomiosarcoma.

Parlen al vídeo: MANEL FIGUERA, PRESIDENT ASSOCIACIÓ LLIBRE DEL PIRINEU - MARI ÀNGELS TERRONES, DIRECTORA BIBLIOTECA COMTAT DE CERDANYA

El Pirineu avui