El Palau de Congressos d'Alp ha acollit aquest diumenge de Sant Jordi la 34 edició dels Jocs Florals de Cerdanya. Un per un, s'han donat a conèixer els guanyadors en les categories infantils i d'adults. L'edició dels 2017 serà recordada per ser la primera que arriba als 500 treballs literaris, una xifra que demostra la consolidació d'aquest certamen.

Amb col·laboració amb la Fundació Adis i la Fundació Tallers de Cerdanya, per segon any els Jocs Florals han comptat amb la categoria d'Educació Especial, on també ha crescut la participació. No ha passat el mateix, però, en els treballs d'autors de la Catalunya Nord. En aquest sentit, l'ajuntament d'Alp es planteja obrir en properes edicions una nova categoria per als escriptors d'aquest territori.

La guanyadora de prosa en la màxima categoria ha estat Mercè Palau Alonso, amb l’obra 'Avui no penjarem la cortina', i 'Mediterrani' de Maria Rosa Casas, ha estat el treball guardonat en la màxima categoria de poesia. El jurat ha destacat l’alt nivell dels treballs presentats en totes les categories i l'alta participació, sobretot entre els més joves.
Durant l'acte, que ha omplert de gom a gom el recinte, s'han llegit les poesies guanyadores de cada categoria. També hi ha hagut l'actuació de Hip Hop de les alumnes d'Alp que participen al programa Xic&Dans, dels alumnes de l'Escola Folk del Pirineu i el monòleg de Teresa Pérez de Rozas.

Parlen al vídeo: RAMON MOLINER, ALCALDE D'ALP

El Pirineu avui