Aquest divendres, l'Institut de Pont de Suert hi ha acollit la darrera Jornada InvesJove d'enguany. Durant el matí els alumnes de 1r de Batxiller de l'Alta Ribagorça i de la Vall d'Aran ha sentit l'exposició de diferents treballs de recerca que han realitzat alguns estudiants de 2n de Batxillerat dels diferents territoris de l'Alt Pirineu o Aran.

Els joves han fet una síntesis dels seus treballs i de les diferents dificultats amb les quals s'han trobat i els mètodes que han aplicat per resoldre'ls.

La finalitat de les Jornades InvesJove, és donar una ampli ventall d'alternatives o idees als joves per escollir el tema del treball de recerca que realitzaran.

Com a acte inaugural de la jornada, l'exalumne de l'Institut de Pont de Suert, Víctor Farré, ha realitzat una presentació sobre la importància d'invertir en recerca. Actualment Espanya és un dels països de la unió europea que menys inverteix en R+D, molt per sota de la mitjana europea.

Les jornades són un mode de motivar al jovent a investigar i qüestionar-se l'entorn.
Els diferents alumnes que han exposat el treball apareixeran al llibre-recull que edita l'IDAPA anualment.

Parlen al vídeo: ANNA ALINS, DIRECTORA CENTRE RECURSOS ALTA RIBAGORÇA - VÍCTOR FARRÉ

El Pirineu avui