L'escola catalana Jordi Pere Cerdà de Sallagosa (Alta Cerdanya) ha iniciat aquesta setmana una campanya de micromecenatge per recollir diners per reformar el pati. Quan l'escola va obrir les seves portes, l'any 2012, només tenia 15 alumnes. Aquest curs, però, el centre educatiu ja compta amb 43 nens i nenes i, per tant, cal condicionar el pati, que actualment és de quitrà i grava i presenta alguns desnivells.

La campanya pretén recollir els 12.700 euros que costa reformar el pati en dues fases: els primers quaranta dies s'hauria d'aconseguir la meitat de l'import per iniciar els treballs i, si s'assoleixen aquests 6.000 euros i escaig, es posaria en marxa la segona part de la campanya fins aconseguir el cost total de l'actuació. Si no es recullen aquests primers 6.000 euros, l'escola retornarà les donacions.

La proposta de fer un pati nou va sorgir dels alumnes més grans del centre, que venien de l'escola bressola de Càldegues i volien un pati semblant, amb gespa. Tenint el compte la funcionalitat d'aquest espai i el seu manteniment, finalment s'ha optat per anivellar-lo, col·locar-hi gespa artificial i una part tindrà una superfície de goma.

Per donar a conèixer la campanya, l'escola ha fet un vídeo per difondre a través de les xarxes socials i aquests primers dies ja ha començat a rebre donacions. També esperen la implicació d'ajuntaments i institucions de la comarca. Aquells interessats en col·laborar, poden fer la seva aportació a la web goteo.org cercant la campanya 'Necessitem un pati nou'.
L’escola Jordi Pere Cerdà és una escola associativa multilingüe que acull nens i nenes d’entre 2 i 11 anys procedents de les dues bandes de la frontera. El 40% de l'alumnat és catalanoparlant i el 60% francòfon. El centre, que segueix el programa educatiu francès, disposa de dues tutores en llengua catalana, una auxiliar en català, una tutora en francès i una auxiliar en francès. És un centre finançat amb les quotes dels alumnes i amb les subvencions que rep de la Generalitat de Catalunya i del Govern francès.

Parlen al vídeo: SÒNIA FERRARO, DIRECTORA ESCOLA JORDI PERE CERDÀ SALLAGOSA

El Pirineu avui