L'ajuntament de Puigcerdà ja té data per iniciar les obres de remodelació de la plaça Barcelona, un dels punts neuràlgics de la vila. Serà el 12 de setembre, un cop finalitzi la temporada turística de l'estiu. L'equip de govern ja ha aprovat el projecte definitiu amb un preu de 420.000 euros, dels quals 400.000 es finançaran a través d'una subvenció de la Generalitat. Tot i que en un principi l'inici d'execució de les obres havia de ser aquesta primavera, finalment el consistori ha optat per començar els treballs al setembre i remodelar abans alguns dels carrers adjacents.

Amb la remodelació i millora de la plaça Barcelona es reordenarà el trànsit de vehicles i de persones, amb voreres més amples i reduint el carril de circulació pels cotxes. Al mig de la rotonda hi haurà una zona de vegetació amb arbres i una font, que serà l'element singular de la nova plaça. L'enllumenat que s'utilitzarà serà el mateix disseny que hi ha als carrers del voltant i també es soterrarà les línies elèctriques i de telèfon i es millorarà la xarxa d'aigua. Davant el Casino Ceretà es situaran algunes places d'aparcament de càrrega i descàrrega i de rotació.
Pel que fa al paviment, s'utilitzarà un material molt resistent per suportar les glaçades de l'hivern i s'estudia la possibilitat d'instal·lar un sistema calefactat als passos de vianants per evitar que s'hi acumuli la neu i el gel.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ

El Pirineu avui