La historiadora local, Sandra Adam, ha presentat recentment a l'Arxiu Comarcal de Cerdanya el segon volum de 'La Cerdanya Desapareguda', un llibre que recull fotografies antigues de la Baixa Cerdanya. Si el primer volum, presentat ara fa un any, contenia imatges de Puigcerdà, Llívia, Bellver de Cerdanya i Alp, aquest segon llibre reuneix fotografies de 67 nuclis cerdans que repassen 100 anys d'història.

Fotografies dels carrers, places, esglésies, celebracions o sortides a la neu són algunes de les escenes que recull el llibre. Entre totes les instantànies, destaca la més antiga, que data del 1870. És tracta d'una fotografia del Pont de Sant Martí, situat al municipi de Guils de Cerdanya.

Durant la presentació, que ha comptat amb la presència del President del Consell Comarcal de Cerdanya, Ramon Moliner, l'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, i la directora de l'Arxiu Comarcal, Erola Simon, l'autora ha comentat algunes de les fotografies i ha volgut agrair la col·laboració dels veïns.

El volum, de l'Editorial Efadós, forma part de la col·lecció 'Catalunya Desapareguda' (volum 17). Ja es pot trobar en llibreries de la comarca i en diversos establiments, com ara hotels o cases rurals.

Després de publicar 'L’Abans Puigcerdà', i els dos volums de 'La Cerdanya Desapareguda', Adam prepara ara el tercer volum que reunirà fotografies de l'Alta Cerdanya.

Parlen al vídeo: SANDRA ADAM, AUTORA

El Pirineu avui