Des de primera hora de diumenge, les corals de cada poble es preparen per la folklòrica cantada de caramelles. A Tremp, l'Orfeó, òrgan que s'encarrega anualment de les caramelles de la ciutat, iniciava la festivitat amb un esmorzar popular. Durant més de cinquanta anys, la coral ha tirat endavant la festivitat amb un repertori de cançons, entre les quals, s'hi troba adaptacions de poemes d'autors pallaresos o cançons sobre la comarca, com l'adaptació a quatre veus de la sardana Conca de Tremp.

En els últims anys, l'Orfeó de Tremp, ha comptat amb el suport de l'escola de música, amb música en directe i voluntaris. En altres pobles, com és el cas del poble de Talarn, seguir tirant endavant la cantada de les caramelles és una incertesa per falta de voluntaris.

Des dels pobles petits es demana més participació i compromís per seguir tirant endavant aquesta folklòrica festivitat. També s'anima a la ciutadania a facilitar partitures de caramelles per poder ampliar el repertori actual.

Amb aplaudiment i un vermut les caramelles dels pobles s'acomiaden fins a l'any vinent.

Parlen al vídeo: JORDI SANSA, COMPOSITOR I DIRECTOR ORFEÓ TREMP - JESÚS TUNEU I JOAN PERICON, INTEGRANTS CARAMELLES TALARN

El Pirineu avui