Per tal de poder realitzar sortides mèdiques d'urgència a la nit, els heliports de l'Alt Pirineu i Aran estan adaptant les seves instal·lacions. Ho ha explicat aquest dimarts a Bellver la delegada del Govern a l'Alt Pirineu, Rosa Amorós, durant la reunió mensual del Consell de Direcció d'aquest territori. L'heliport de l'Hospital de Cerdanya i el de Viella ja estan adaptats i ara s'està treballant en el de la Seu d'Urgell i el de Tremp.

Una correcta il·luminació, l'adequació de l'entorn i la incorporació de personal són els factors principals que s'han hagut d'actualitzar per tal que els heliports de l'Alt Pirineu puguin realitzar sortides d'urgència nocturnes.
El cost total de l'adaptació de les instal·lacions s'apropa als 100.000 euros per heliport. Des de la delegació del Govern s'espera que durant aquest any 2017 tots els heliports de l'Alt Pirineu estiguin adaptats.
Per la seva banda, l'alcalde de Bellver, Xavier Porta, s'ha mostrat satisfet que el Consell de Direcció de l'Alt Pirineu i Aran és reunís al municipi i ha demanat la màxima implicació del Govern per fer front a les dificultats actuals en què es troben molts pobles pirinencs.

Porta ha enumerat algunes de les ajudes que rebien i que s'han retallat, com ara les de la llar d'infants, el Pla d'Obres i Serveis o les subvencions per als pobles agregats.

Parlen al vídeo: ROSA AMORÓS, DELEGADA GOVERN ALT PIRINEU I ARAN - XAVIER PORTA, ALCALDE DE BELLVER DE CERDANYA

El Pirineu avui