El departament d’Ensenyament de la Generalitat ha atorgat un total de 3.496 ajuts de menjador a les comarques de Cerdanya, Alt Urgell, Solsonès, Anoia, Bages i Berguedà. D’aquests ajuts, un total de 356 corresponen al 100% de la beca i la resta, 3140, cobreixen el 50% del cost del menjador. Tot i així, des del departament han remarcat que es tracta d’una partida oberta ja que s’atendran els casos sobrevinguts durant el curs i, per tant, la xifra pot incrementar-se.

El Consell Comarcal de Cerdanya ha rebut 104 ajuts de menjador que cobreixen el 50% i 30 per al 100%. En la mateixa línia, el departament ha concedit a l’Alt Urgell 179 beques, de les quals 6 cobreixen la totalitat del cost i la resta la meitat.

A tot Catalunya, el departament ha concedit 101.205 ajuts de menjador, fet que suposa 21.133 més que el març de l’any passat. Aquest curs es pren com a referència el llindar de la pobresa establert a l’Idescat, una mesura aprovada pel Parlament de Catalunya que permet a més famílies accedir als ajuts. Enguany també s’ha introduït una modificació, que és l’eliminació del tram flexible per a les sol·licituds que superaven el llindar però que rebien ajuts addicionals a decisió dels consells comarcals.

El Pirineu avui