Alp ja ho té tot a punt per acollir aquest diumenge la VI Mostra de formatges i productes làctics frescs de Cerdanya i Alt Urgell que, un any més, concentrarà tots els artesans que es dediquen al sector làctic en aquestes comarques pirinenques.

Amb aquesta mostra l’Ajuntament d’Alp vol contribuir a la promoció dels productes derivats de la llet, no tan sols els formatges fets amb llet de cabra, ovella o vaca sinó també matons, qualles i iogurts; i dinamitzant la indústria local i el turisme.

El mercat artesà d’oficis s’ubicarà al voltant de la Pl. Major, espai habitual del mercat setmanal i l’horari establert serà de 9h a 20h. Durant la jornada i paral·lelament al mercat, es faran activitats diverses relacionades amb el món dels formatges com ara actuacions musicals. Les activitats estrella de la mostra seran el concurs de formatges que es realitzarà a la carpa muntada al voltant del mercat a les 11.30-13h i el maridatge de formatges amb vi, que es farà a les 18h de la tarda.

Per altra banda i fins el proper dilluns de Pasqua, diversos restaurants del municipi oferiran als seus clients plats cuinats amb els formatges presents a la mostra.

El Pirineu avui