L'ajuntament de Llívia ofereix aquesta Setmana Santa tallers d'arqueologia adreçats als nens i nenes que vulguin descobrir la vila i el seu patrimoni d'una manera divertida. Cadascun d'aquests tallers es dedica a una temàtica en concret. El del dimarts, on hi ha participat una dotzena d'infants, s'ha dedicat a l'art prehistòric i a conèixer què són i com es feien les pintures rupestres.

El taller de dimecres els ha servit per conèixer l'arquitectura romana i aprendre la tècnica del mosaic. També han visitat les restes de la Iulia Libica, com ara el fòrum romà. Dijous els nens i nenes sabran quines tasques desenvolupen els arqueòlegs amb la recreació d'una excavació al Tossal de Baltarga i divendres s’ha programat un taller sobre l’evolució de l’escriptura.

No és la primera vegada que l'ajuntament de Llívia organitza aquest tipus d'activitat durant aquesta setmana no lectiva.

Per al públic adult dissabte s’ha programat un taller d’elaboració de ratafia i altres vins i licors medicinals elaborats amb les plantes que es poden trobarà l’entorn de la Vila. Igual que els tallers infantils, les inscripcions s’han de fer al Museu Municipal de Llívia.

Parlen al vídeo: JUDIT SEDANO, ARQUEÒLOGA

El Pirineu avui