Fins al 7 de maig, la Sala La Cuina de la Seu d'Urgell mostra al públic l'exposició 'Menús de guerra', que ofereix una curiosa retrospectiva sobre l'alimentació i la gastronomia a Catalunya en el període de la II República, la Guerra Civil i l'inici de la dictadura franquista.
En el marc d'aquesta mostra, aquest dimarts, ha tingut lloc una xerrada sobre l'alimentació a la Seu durant el temps de guerra i post guerra.
TALL:
Els ponents, Pau Chica i Climent Miró han exposat a través de documents i de testimonis de l'època, com les famílies de la Seu i l'Alt Urgell van sobreviure a les dificultats i limitacions pròpies del temps de conflicte armat, l'autarquia i el racionament imposats pel franquisme durant la dècada de 1940.

Durant la República les feines de pagès o cuiner estaven poc valorades, però amb l'esclat de la guerra va ser tot el contrari i, moltes persones de ciutat van fugir cap al camp perquè tenien clar que era el lloc on podien aprendre a ser autosuficients i, en definitiva, poder menjar.

Parlen al vídeo: PAU CHICA, HISTORIADOR - CLIMENT MIRÓ, HISTORIADOR

El Pirineu avui