L'Església de Sant Esteve de Castelló de Tor passa a ser declarada Bé Cultural d'Interès Local, així s'ha aprovat a l'últim ple del Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça. La sol·licitud va ser instada per l'Ajuntament de Pont de Suert.

Actualment l'església es troba en un estat de ruïna. L'última actuació realitzada al monument va ser fa quinze anys al campanar on es va instal·lar un tràctel per evitar l'ensorrament. La nau central té el sostre i part de les parets ensorrades. Amb la declaració de BCIL s'espera poder obtenir una subvenció per conservar una part lateral i reforçar el tràctel del campanar.

El Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça ha iniciat la declaració i tràmits al departament de cultura amb l'objectiu de frenar com més aviat millor el deteriorament d'aquesta església romànica del s XII.

Parlen al vídeo: JOSEP LLUÍS FARRERO, PRESIDENT CONSELL COMARCAL ALTA RIBAGORÇA

El Pirineu avui