Entre els set projectes comarcals que el Govern cofinançarà amb fons europeus FEDER per posar en valor el patrimoni i promocionar el turisme cultural de Cerdanya, hi ha la rehabilitació del Teatre Municipal d'Alp, situat al centre del nucli urbà. És un espai que albergava la major part de les activitats culturals i lúdiques de la localitat abans que aquestes es traslladessin al Palau d'Esports i Congressos. Des que es va construir als anys 40, però, no s'hi ha portat a terme cap actuació i és per aixo que l'ajuntament ha redactat un avantprojecte per reformar aquest equipament i fer-lo més funcional.

El projecte consistirà en ampliar l'entrada, fer unes noves escales que comuniquin amb els dos edificis (el del casino i el del teatre), instal·lar un ascensor i guanyar nous espais polivalents per als veïns. També es col·locarà un escenari desmuntable més baix que l'actual i cadires retràctils, de manera que el teatre podrà acollir tot tipus d'activitats. Pel que fa al projector de cinema que encara hi ha, es substituirà per un aparell nou.

Més endavant es valorarà si cal fer altres actuacions, com ara millorar la il·luminació o refer la teulada.

La Sala de Lectura, el Casal d'Avis o el local de la companyia de teatre continuaran al mateix edifici tot i que també es rehabilitaran aquests espais.

La primera fase d'obres del Teatre d'Alp suposarà una inversió de 300.000 euros i els treballs podrien començar a finals d'any, després de redactar-ne el projecte definitiu. Tant aquest, com la resta de projectes que es desenvoluparan a Cerdanya fins l’any 2020, compten amb un pressupost d'1,6 MEUR, dels quals la Generalitat en finançarà 723.000 EUR a través dels fons europeus.

En aquesta darrera convocatòria també s'hi ha inclòs la rehabilitació del Taller d'Arts i Oficis de Cal Travesseres de Bellver, de l'antiga rectoria de Ger o dels coberts de Can Fanxico de Bolvir.

Parlen al vídeo: RAMON MOLINER, ALCALDE D'ALP

El Pirineu avui