Per Setmana Santa, el turisme es reparteix entre aquells que decideixen passar-la a la costa i els que prefereixen fer-ho a la muntanya. Tot i que els hotelers del Pirineu ho tenen més complicat quan la Setmana Santa cau tard com enguany, des de l'associació d'hotels i càmpings de Cerdanya es mostren satisfets del nombre de reserves d'aquests dies, sobretot del dijous al dissabte, quan l'ocupació podria arribar al 85%.

Els hotelers creuen que la favorable previsió meteorològica i les diferents pistes d’esquí que encara romanen obertes aquests dies festius atrauen el turisme al Pirineu.

El perfil del turista durant aquestes dates es caracteritza majoritàriament per parelles de mitjana edat, sèniors i famílies de Barcelona ciutat i la seva àrea metropolitana, tot i que també hi haurà un petit percentatge de visitants de la resta de l’Estat espanyol com per exemple del País Basc. Pel que fa el visitant estranger, la majoria dels arribats seran francesos.

Els hotelers de Cerdanya ja tenen la vista posada al pont de l'1 de maig i el 5 juny, quan es celebra la 2a Pasqua. Aquests dos dies festius cauen enguany en dilluns, pel que esperen aconseguir un bon nivell de reserves.

Parlen al vídeo: NÚRIA VIDAL, PORTAVEU ASSOCIACIÓ HOTELERS CERDANYA

El Pirineu avui