El Refugi d'animals de Benavarre és un centre d'estança temporal per animals en espera de l'adopció o de què els seus amos, en el cas d'animals perduts, els vinguin a buscar.
Les instal·lacions situades a la partida de Benavarre, a la Seu d'Urgell es van inaugurar el 2006 i guarden gossos i gats de tota la comarca de l'Alt Urgell i Cerdanya.

Durant el darrer any, el Refugi va acollir un total de 172 animals dels quals es van aconseguir adoptar 70, i 81 van ser recuperats pels seus amos.

A causa del nombre d'animals acollits i les moltes tasques que han de desenvolupar els treballadors del refugi, volen fer una crida per animar als amants dels animals a què s'involucrin en tasques voluntàries emocionalment molt importants, com visitar als gossos, pentinar-los, i treure'ls a passejar.

Els treballadors del Refugi proveeixen als gossos i gats de les atencions bàsiques alimentàries, d'higiene i sanitàries, a banda de relacionar-se amb ells de manera afectuosa per desenvolupar l'equilibri psicològic de l'animal.
Tothom que vulgui ser voluntari pot adreçar-se directament al Refugi de Benavarre, al Consell Comarcal, o trucar al telèfon 690691494

Parlen al vídeo: GODOFREDO GARCÍA, INGINYER TÈCNIC DE MEDIAMBIENT

El Pirineu avui